Nekem a Balaton…

2021. 06. 10.

A Balaton Közép-Európa és egyben Magyarország legnagyobb tava. Három régió (Nyugat-, Közép- és Dél-Dunántúl) és három megye (Somogy, Veszprém, Zala) határán fekszik. Budapest után az ország legjelentősebb turisztikai központja.

Keszthely (Zala megye) a Balaton északi partjának másik tájegysége a Keszthelyi-medence. Fő látnivalói a város hangulatos városközpontja a Festetics-kastéllyal. Építése még a 18. század közepén kezdődött el. A kastély az 1880-as években nyerte el végleges formáját. Keszthely minden évben több kulturális eseménynek ad helyet. Ennek egy részét a Festetics-kastély dísztermében szervezik. Önálló kongresszusi központtal és színházzal rendelkezik.

A Balaton északi partjának nevezetességét a Balaton-felvidék népművészeti és természeti értékei jelentik. A Balaton-felvidéken egyaránt találhatóak műemlékekben gazdag történelmi települések, mint például Tihany. Különleges természeti értékek tarkítják (tapolcai tavasbarlang, badacsonytomaji arborétum) és romantikus kastélyok és várromok (Nagyvázsony, Szigliget).

Keszthely a számos turisztikai program mellett idén első alkalommal helyet az az Országos Jótékonysági Horgászversenynek, melynek fő célja a Covid-járványban félárván és árván maradt gyermekek megsegítése.

Korábbi bejegyzések
hullám hullám
HELYSZÍNEK ÉS TUDNIVALÓK 2021
Szeptember 11 és Szeptember 19.-én a térképen megjelölt helyszíneken vehetsz részt az első 2021-es Országos Jótékonysági Horgászat rendezvényén. A terület kiválasztásával minden információt megtudhatsz a helyszínről a programról és a támogatott intézményről is.
OJH
Vegyél részt 2021. szeptember 11.-én az Országos Jótékonysági Horgászaton és támogasd a rászoruló gyermekeket.
Terveink szerint 2022-től már Magyarország minden megyéjében megrendezésre kerül az esemény. Szeretnénk, ha minél többen tudnának segíteni azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány következtében elveszítették egyik vagy esetleg mindkét szülőjüket.

Válassz a helyszínek közül

01
04
12
17
20
01-marker
04-marker
12-marker
20-marker
01 04 12 20

így támogathatod a tevénykenységünket

Minden jogi vagy természetes személy támogathatja az Országos Jótékonysági Horgászat tevékenységét, aki annak szellemiségével egyetért.

támogató partnereink

The fishing and hunting channel Fox rage Fox Halcatraz Hírös yacht Leveleki horgász paradicsom MOHOSZ FÖHESZ Balatoni Halgazdálkodási NZRT. Egy természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021 Országos Jótékonysági Vadászat