ORSZÁGOS JÓTÉKONYSÁGI HORGÁSZAT

Országos Jótékonysági Horgászat napja

2022.10.01- Cseres-tó (Kisoroszi)

 

Jótékonysági Horgásznapot 2022.10.01-én szombaton 08:00-18:00 között tartunk a Cseres-tavon.

Cseres tó Kisorosziban található, az egykori kavicsbánya helyén egy 6,7 hektáros 3,5 méter átlagmélységű, tiszta vízű tó alakult ki. Már a 80-as években elkezdődött a horgászat a vízben, így komoly ősállomány alakult ki 10-20 kilós pontyokból és amurokból, 1-2 kilós ezüstkárászokból. Mivel korábban dunai ivadékokat is telepítettek a tóba, ezért nagyon változatos a halállomány, lehet fogni harcsát, süllőt és sügért is. Horgászni csak a partról lehet. A meder egyenetlen, zátonyok és nagyon mély gödrök váltják egymást. A tó vízszintje a Dunáéval együtt változik, bár nincs közvetlen kapcsolatban a folyóval, de így is méterekkel nőhet, csökkenhet.

További tudnivalók:

Horgászati lehetőség 8:00-18:00
Horgászat: 9:00-18:00
Halfogó verseny: 9:00-14:00 

Zárás után eredményhirdetés és ebéd: bográcsgulyás helyi alapanyagokból.

index4 másolat.png (879 KB)index4k másolat.png (712 KB)index4őél másolat.png (759 KB)index4pok másolat.png (1.19 MB)

 

részt veszek a jótékonysági horgászatonrészvétel

 


 

2022.10.01 - Halzóna (Balatonszabadi)

 

Jótékonysági Horgásznapot 2022.10.01-én szombaton 06:00-18:00 között tartunk a Halzónában.

"Szeretnénk bemutatkozni, Mi vagyunk a Halzóna!

Családunk 2014-ben vásárolta meg a Halzóna horgasztó mai területét, ahol korábban is egy halastavat terveztek létrehozni. A terület kialakítása 2 évig tartott, amely során életre kelt a tó és környéke.
A tó Somogy megyében, Balatonszabadiban található, Siófoktól mindössze 8 km-re. (Balatonszabadi, Külsőhegy 7, 8651)
A 2021. júniusi nyitásunkat megelőzően a horgásztóba betelepítettük annak leendő lakóit: ponty, amur, keszeg, kárász, compó, csapósügér, fekete sügér, süllő és csuka halfajtákat.
A tó környezetét is újragondoltuk, a nádtengert megszüntettük, parkosítottunk, füvesítettünk és fákat telepítettünk, amit azóta is folyamatosan szépítünk és karbantartunk. Korszerűsítettük a tópartot, a horgászathoz világítást építettünk ki a halastó köré, és annak érdekében, hogy a horgászaink ne legyenek az időjárás viszontagságainak kiszolgáltatva, esőbeállókat és szaletliket helyeztünk el a horgászhelyekhez asztalokkal és padokkal kiegészítve. Vendégeink kényelmét szolgálja a rendelkezésükre álló vizesblokk használata is a halőrháznál.
Természetesen, mint minden horgásztónál, nálunk is a szabályok szigorú és felelős betartását kérjük! (Merítőszák és pontybölcső használata, kíméletes bánásmód halainkkal kötelező!)
Tervünk az, hogy a jövőben tovább szépüljünk, fejlődjünk és vigyázzunk a Halzóna értékeire, hogy biztosítani tudjuk vendégeink számára a horgászat által nyújtotta kikapcsolódás és nyugalom felhőtlen élményét!"

 

bala másolat.png (1.06 MB)balaa másolat.png (975 KB)balllla másolat.png (1.04 MB)

 

részt veszek a jótékonysági horgászatonrészvétel

 


 

2022.10.02-08 - Merenye Horgásztó (Merenye)

 

Jótékonysági Horgásznapot 2022.10.02-08 között tartunk, a Merenye Horgásztavon.

A tározó 120 hektár horgászható szabad vízfelülettel rendelkezik. Átlagmélysége 2.5 méter, mederfenék akadó mentes, egyenletes iszapmentes felületet képez. A tó összes horgászhelye gépjárművel megközelíthető, de a földutakra való tekintettel, időjárásfüggő.

Megközelíthetőség: Szigetvár után 11 km-re Barcs felé, a 6-os úton haladva, Görösgál után közvetlenül, jobbra kell fordulni. Innen mintegy 5 km-es betonozott úton – Merenye falun keresztül – érhető el az utolsó elágazás, ahol jobbra fordulva már láthatóvá válik a tó. A tó teljes területe Magánterületnek számít, bejárata sorompóval elkerített.

Helyfoglalás ügyben keress bennünket +36-70/214-43-66 telefonszámom!

 

További tudnivalók:

2022.10.02 - Süllő pergető

2022.10.02-08 - Merenye Bait Bait Évadzáró Kupa

 

részt veszek a jótékonysági horgászatonrészvétel

 


 

2022.10.08 - Kastély horgásztó (Nagymágocs)

 

Jótékonysági Horgásznapot 2022.10.08-án szombaton 08:00-15:00 között tartunk, a Kastély horgásztavon Nagymágocson.

A Kastély Horgásztó Csongrád-Csanád Megyében Nagymágocson, a Károlyi kastély parkjában található. A nagymágocsi Károlyi kastélyt 1896 és 1897 között Károlyi Imre építtette, eklektikus neobarokk stílusban. A kastélyt és hozzátartozó épületek egy részét Ybl Miklós tervezte. Az összes épületek eredeti állapotban maradtak meg, jóllehet a kastélyhoz az idők folyamán hozzáépítettek, és egyes részeit lebontották. A kastélyt gondozott park öleli körül, ami a parképítő művészet remekei közé tartozik; 18. századból származó barokk szobrok díszítik. Az angol kert kiemelkedő értékei a ritka őstölgyek és fenyőfélék. Az egykori angolparkot mára jelentősen átalakították, új sétányokat építettek ki benne, és új fákat telepítettek bele. Napjainkban az arborétumszerű park területe 40 hektár, mely növényei közül a lucfenyők, a mamutfenyők, a tiszafák és a tuják képezik még az örökségvédelem alatt álló park növényvilágát. Ma is állnak a kastély egykori melléképületei és a park építményei is. A turisztikai vonzerőt növeli a kastélyhoz tartozó, 10 hektáros tó is.

A Kastély Horgásztavat 2011 júliusától működteti jelenlegi kezelője. A tó két részből áll, egy 3 ha-os náddal borított területből, valamint a 7ha nagyságú horgászterületből, melyet egy gát válasz el egymástól Észak-déli irányban kb.850m hosszú és 50-75m szélességű, végében egy benyúló félszigettel. . A víz mélysége 1- 2,2m . Horgászni csak a tó nyugati oldalán a csónakház felől lehet, mivel a másik oldalon nádfal húzódik. A tóba 2011 óta folyamatos telepítés történik. A tóban található halfajok: ponty, amur, kárász, csuka, süllő, szürkeharcsa. A halállomány jelentős részét a ponty képezi, mely 1,5kg-12kg-os nagyságig került telepítésre. Tórekord pontyból 15kg volt. Amurból 3- akár 20kg-ig várható fogás. Ragadozó halak kisebb mennyiségben képviseltetik magukat a tóban. Szürkeharcsa 50kg-os nagyságig is fogható a tóban. Fajlagos tilalom nincs, de pontyot 3kg, amurt 3kg felett azonnal vissza kell a tóba helyezni.

Nyitva tartás: Horgászjegyet napi, valamint 24h-ás formában lehet váltani.

A horgászjegy hal elvitelére nem jogosít, azt külön lehet megvásárolni.

A vízparton található csónakház (mely szintén örökségvédelem alatt áll), képezi a Kastélytó központját. Itt lehet horgászjegyet váltani, valamint a büfé, és a rendezvénysátor is a csónakház  közelében helyezkedik el, a WC-kel együtt.

A  Kastélytó lehetőséget nyújt akár egyéni, családi ,céges ,egyesületi rendezvények megtartására egyedi környezetben. Több napra érkező vendégeinknek sátorozási, valamint lakókocsival érkezőknek helyet biztosítunk a tóparton.

2022 májusától a közvetlen vízparton lévő csónakházban kialakításra került   2db franciaágyas szoba, közös konyhával, fürdőszobával, külső teraszrésszel.

Szobafoglalás:  min. 2 éjszaka estén a 30-60-68-590-es telefonszámon

Strandolási lehetőséget nyújt a 10km-re található Gyopárosfürdő.

Információ:   Tel: 30/60-68-590  Facebook: Kastély Horgásztó Nagymágocs

 

2022.10.08. szombat -legyél Te is a segítségnyújtó csapat tagja -

Nevezni a horgásznapra, csak kizárólag az OJH honlapján lehet 10.000 ft ellenében, vagy egyszerűen horgászat nélkül Támogatóként BÁRMILYEN összeggel támogathatod az eseményt!

 

Az OJH horgásznapon max. 45 főt tudunk fogadni.

A verseny részletes programja

 • 06:30-07:00-ig: Gyülekező és regisztráció a Csónakháznál
 • 7:00-7:30 Megnyitó és sorsolás
 • 7:30-8:00: Helyek elfoglalása, felkészülés
 • 08:00: A verseny kezdete (1. dudaszó)
 • 15:00: A verseny vége (2.dudaszó)
 • 15:00-15:30: Mérlegelés
 • 15:45: Ebéd, Eredményhirdetés

 

Főbb szabályok

A verseny végeredményébe minden horoggal fogott hal beleszámít. Alapvetően az össztömeg dönt, de a versenyen fogott legnagyobb hal (súly) is díjazásra kerül.

A versenyzők  horgászhelyének meghatározása  sorsolással történik. Fejenként 2 bottal, botonként egy horoggal lehet horgászni, szabadon választott technikával (de pergetni tilos).

 • A versenyen csak olyan etetőanyag használható, ami nem veszélyezteti a tó vízminőségét.
 • Etetni csak , etetőkosárral, (kézi)csúzlival, horogra akasztott PVA hálóval, valamint dobócsővel szabad, a verseny teljes időszakában.
 • A verseny kezdetét jelző dudaszó előtt etetni, bármilyen csalit vagy etetőanyagot a vízbe juttatni tilos!
 • A versenyen kötelező használni:pontbölcsőt, horogszabadítót nagy méretű, apró szemű merítőhálót,  sebfertőtlenítőt, nagyméretű, merevített haltartó szákot, amely legalább 2,5 m hosszú, pontyzsákot.
 • A horgászat során TILOS HASZNÁLNI: fém haltartót, illetve minden olyan eszközt, ami nem méltó a halakkal való kíméletes bánásmódhoz.
 • A verseny vége után megfogott hal csak akkor számít bele a végeredménybe, ha a verseny vége előtt akasztották meg, és a lefújást követő 15 percen belül partra emelik.
 • A verseny kezdetét és végét dudaszóval jelezzük.
 • A versenyzők a sorsoláskor kihúzott horgászhelyen horgászhatnak, a tó Csónakház felöli hosszanti partja mentén kitűzött horgászhelyeken.
 • Figyelni kell arra, hogy a versenyzők csak saját kijelölt horgászhelyükön horgásszanak, ne zavarják se etetéssel, se rádobálással a bal- és jobb oldali szomszédos horgász területét.

cson.png (1.40 MB)csann.png (1.39 MB)csannn másolat.png (1.28 MB)

 

részt veszek a jótékonysági horgászatonrészvétel

 


 

2022. 10. 09. Carp Centrum (Budapest mellett Alsónémedi szomszédságában)

 

Jótékonysági Horgásznapot 2022.10.09-én varánap 08:00-18:00 között tartunk a Carp Centrumban.

Carp Centrum horgásztó Budapest mellett Alsónémedi szomszédságában található egy 20 hektáros területen, a vízfelület nagysága 14 hektár. A Carp Centrum horgásztó kavicsbányászat során jött létre több, mint 20 évvel ezelőttaz elmúlt húsz évben érintetlenül állt, nem került hasznosításra. Ebből adódóan a mai horgásztó halainak ősállományát, az egykoron telepített halak adják.

A tó mélysége 2-6 méter között változik, az átlagos mélysége 3 méter. A kavicsbányászat során alkalmazott technológiából adódóan a mederfenék rendkívül tagolt, számos törés és plató alakult ki benne. Sok meglepetést és kihívást tartogat a horgászok számára.

A tavon 23 minden igényt kielégítő horgászállás került kialakításra. Az állások egy részén lakókonténerek kerültek telepítésre, árammal, fűtéssel-klímával. 

Tekintse meg a tavat bemutató videónkat ide kattintva.

 

További tudnivalók:

A tó 23 állására lehet helyet foglalni, egy álláson maximum 3 ember fér el.
A horgászatot 8:00-16:00 óráig tart.

carp másolat.png (959 KB)ccc másolat.png (984 KB)carr másolat.png (1.70 MB)caa másolat.png (1.09 MB)

 

részt veszek a jótékonysági horgászatonrészvétel

 


 

 

2022.10.10. Ohati Horgász és Bemutató Központ (Egyek)

 

Jótékonysági Horgásznapot 2022.10.10-én hétfőn 08:00-16:00 között tartunk az Ohati Horgász és Bemutató Központunkban.

Az Ohati Horgász- és Bemutató Központ, ami a 25,5 ha-os III., valamint a 2,5 ha-os IV. számú horgászvizeket foglalja magába, a hortobágyi puszta szívében a Gyökérkúti-tóegység területén található. A terület könnyen elérhető gépjárművel a 33-as főútról Tiszacsege irányában a Telekázi úton. Vonattal Gyökérkút megállóhelyen leszállva a Nyugati-főcsatorna partján szintén kényelmesen meg lehet közelíteni a tavakat. A Központban parkolási lehetőség biztosított.

A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. a védett hortobágyi puszta háborítatlan nyugalmát, és a halastavak által biztosított halbőséget kínálja az ide látogató horgász vendégeknek. Az Ohati Horgász és Bemutató Központ vizei, változatosságuknak köszönhetően alkalmasak a horgászigények széles spektrumának kielégítésére. Társaságunk évek óta rendszeresen szervez rendezvényeket a központ területén. Tavaink az egyéni horgászat mellett ideálisak szervezett horgásztúrák, versenyek, komplex rendezvények lebonyolítására.

Országosan is elismert horgászvíz a 25,5 hektár területű Ohati III. horgásztó, melyen akár 100 órát is horgászhatnak egyhuzamban a profi vagy az amatőr horgászvendégek. A tó kiemelkedő ponty, amur, csuka, harcsa, keszeg és kárász állományával méltán nyerte el a verseny- és hobbihorgászok elismerését is. A horgászfogások között nem ritkák a 10 kg-on felüli pontyok és amurok, a 8-10 kg-os csukák és az 1 kg-os kárászok.

A III. horgásztó páratlan természeti környezetet biztosít a nagy és kapitális halak kedvelőinek, a profi bojlis horgászoknak. A horgásztavon a bojlis horgászatot kedvelő versenyzőknek a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. minden évben megrendezi nemzetközivé érett bojlis versenyét. Az Ohat Nemzetközi Bojlis Kupát külföldön is elismert horgásztermék gyártók támogatják, ezzel is emelve a verseny színvonalát. A III. tóra többféle, kombinálható, illetve kedvezményes horgászjegy váltható.

Az Ohati IV. számú horgásztavon napijegyes horgászatot biztosítunk a látogatók számára. A 2,5 hektáron működő tó kiválóan alkalmas a rakós botos és finomszerelékes horgászathoz. A tó területén közel 60 horgász tud azonos esélyekkel, azonos körülmények között hódolni szenvedélyének. A tóba a Társaság által telepített halak döntő hányada ponty (60 %), de megtalálható a horgászvízben a kárász (30 %), és a keszeg (10%) is.

HORTOBÁGYI HALGAZDASÁG ZRT.

A hortobágyi halászati hagyományok őrzőiként, a magyar tógazdasági kultúra egyik megteremtőjeként a Hortobágyi Halgazdaság 1916 óta gazdálkodik a Hortobágyon.

A Társaság közel 3000 hektár halastavat működtet, ezzel Európa egyik legnagyobb pontytermelő halgazdasága. Hortobágyi Halgazdaság Zrt. hazánk legnagyobb és egyetlen állami kézben lévő olyan vállalata, amely halászattal foglalkozik, még hozzá annak teljes vertikumával: a szaporítástól az ivadéknevelésen át a piaci hal megtermeléséig és részbeni feldolgozásáig. A védett természeti területen, a fenntartható gazdálkodás érdekében a Társaság a természeti adottságokat és a halászati hagyományokat figyelembe véve dolgozta ki az egyedi Hortobágyi Haltermelési Technológiát. A Társaság fő tevékenysége a halgazdálkodás, emellett egyéb – ezzel összefüggő – szolgáltatásokat is végez. A Társaság által termelt halfajok a ponty, busa, amur, compó, harcsa, harcsa, süllő, csuka.

Az ország legnagyobb kapacitású halkeltetőjével rendelkezik, melyben az OMMI által elismert Hortobágyi tükrös-, Hortobágyi pikkelyes- és Hortobágyi nyurgaponty tájfajtákat, valamit, busát, amurt és harcsát szaporít.

A sajátos természeti környezetben, a honi halágazatban egyedülálló módon, biogazdálkodást folytatnak – antibiotikum és vegyszermentes, homeopátiás módszereken alapuló egyedi tartástechnológiával érik el azt a minőséget, hogy az amurt, a busát és ragadozó halaikat biotermékként lehet értékesíteni. A termelés és a feldolgozás a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrzése és tanúsítása mellett történik.

A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. termékei az országos logisztikai elosztási rendszernek köszönhetően, mára szinte az ország teljes területén elérhető, a társaság debreceni Halboltja mellett a legtöbb Metro, Auchan, Spar és Interspar áruházban.

Saját halfeldolgozó üzeme a megtermelt halmennyiség 30-35%-át dolgozza fel, a többit élő formában értékesítik. Feldolgozásuk legnagyobb hányadát az előhűtött, friss haltermékek adják, illetve védőgázas csomagolású és gyorsfagyasztott termékek készülnek.

A halastavak természeti adottságainak, a szikes talajnak, a jó vízminőségnek és a kiegyenlített vízellátásnak köszönhetően a Hortobágyi Hal® egyedülálló ízvilágú, kiváló minőségére garancia a Debreceni Kardiológiai Intézet ajánlása.

A halastavi vizes élőhelyek természetvédelmi jelentőségének megfelelően a gazdaság teljes területe természetvédelmi oltalom alatt áll, része a Világörökségnek. Állami tulajdonú társaságként a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. történelméből és méretéből fakadóan a magyar halászat illusztris tagjaként a Hortobágyi Nemzeti Park területén elhelyezkedve kiemelt nemzeti értéket képvisel.

Fontos céljuk, hogy értékeiket megismertessék a hazai és külföldi közönséggel egyaránt. A tavak között sétálva a látogatók megismerkedhetnek a vizes élőhellyel, a halászok mindennapos, hol kellemesebb, hol fáradtságos, de mindig szép munkájával. Csónakázás során testközelből fedezhetik fel a halastavak partról rejtett élővilágát, a magaslesekről pedig megcsodálhatják a Hortobágyi Nemzeti Park madar.

 

ohh másolat.png (1.58 MB)oho másolat.png (1.31 MB)oh másolat.png (1.08 MB)oo másolat.png (1.03 MB)

részt veszek a jótékonysági horgászatonrészvétel


 

 

2023.05.01. Leveleki Horgászparadicsom (Levelek)

 

 
 
OJH 20230501.png (4.47 MB)

 

leveindex4.png (1.01 MB)lev.png (1.54 MB)lev másolat.png (1.02 MB)

részt veszek a jótékonysági horgászatonrészvétel

 


 

 

2022 09. 24. - Zalavégi Sporthorgász Tó (Zalavég)

 

Jótékonysági Horgásznaprot 2022.19.24-én szombaton 08:00-14:00 között tartunk a Zalavégi Sporthorgász Tavon.

Maga a tó 3 éve van a mi tulajdonunkban. Idáig kizárólag hobbi célokat szolgált, ennek köszönhetően sikerült egy csodálatos hal állományt kinevelni. Ami magát az állományt illeti, a tóban található halaink összetétele, mérete:
 • Ponty(50dkg-20.35kg)
 • Amúr(5-10kg)
 • Compó(25-40dkg)
 • Süllő(20dkg-2kg)
 • Csuka(1-5kg)
 • Harcsa(még nem tudtunk fogni)
 • Karika keszeg
 • Dévér keszeg
 • Vörös szárnyú keszeg
 • Kárász(1.5kg ig)
Jelenleg 53 db 2 fős horgász állás van.
Mód van sátras, illetve lakókocsis táborozásra. A jövőben vendégházak kerülnek kialakításra.
 
További tudnivalók:
A verseny dátuma:2022 09. 24.
Időbeosztás:

7:00 - gyülekező
7:00-8:00 - nevezés, köszöntő
8:00-9:00 - horgászhelyek elfoglalása,verseny kezdete.
13:00 - mérlegelés, értékelés
14:00 - eredményhirdetés

 
zal másolat.png (1.12 MB)
azl másolat.png (1.32 MB)
zaaa.png (1.19 MB)
 

 

részt veszek a jótékonysági horgászatonrészvétel

 


 

 

2022. 09. 18. FŐHESZ Pilismaróti Feeder Verseny (Pilismarót)

 

Jótékonysági Horgásznapot 2022.09.18-án vasárnap 08:00-14:00 között tartunk a Pilismaróton.

Ezen a napon nevezhet horgászversenyre is! Nevezni csak kizárólag a 10.000 ft ellenében lehet a OJH napjára, verseny nélkül! Vagy egyszerűen horgászat nélkül Támogatóként BÁRMILYEN összeggel támogathatja az eseményt! Amennyiben a versenyre is szeretne nevezni, az a plusz összeg a helyszínen fizetendő.
Ezen a napon a tavon párhuzamosan zajlik egy Feeder Versen, amire természetesen külön nevezési díjjal, be lehet nevezni! 

 

A verseny elhalasztásra kerül, amennyiben előre láthatólag a vízszint a nagymarosi vízmérő esetében 350 cm fölé emelkedik. Erről a jelentkezőket a verseny hetének keddi napjáig (09.13.) értesítjük.

A verseny helyszíne:

Pilismarót, Pilismaróti –öböl „gerenda„ rész (11. számú sátorhelyig).

A verseny csak abban az esetben kerül megrendezésre, ha legalább 20 fő jelentkezik. A pálya befogadóképessége korlátozott, így az első 50 fő nevezését tudjuk elfogadni. A verseny nyílt nevezéses.

A verseny szabályai:

 1. Horgászni egyetlen feeder vagy pickerbottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.
 2. Kizárólag olyan végszereléket lehet használni, amelyen súly (ólomnehezék vagy etetőkosár) található, de annak kialakítása tetszőleges. A végszereléken egyetlen horog lehet.
 3. Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, valamint a halradar használata.
 4. Etetni kizárólag horgászbot alkalmazásával etetőrakétával, vagy etetőkosárral lehet.
 5. A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 12 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.) és a horgászföld is!
 6. Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta stb.) mennyisége maximum 1,5 liter lehet. Tűző szúnyog esetén a limit 0,125 liter.
 7. Minden megfogott hallal kíméletesen kell bánni és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban – 2,5 m) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük!
 8. A verseny ideje alatt a pontymatrac illetve pontyzsák használata kötelező!
 9. A versenyző külső segítséget nem fogadhat el a verseny alatt senkitől.
 10. A busa fogása nem számít bele a versenybe.
 11. Az amur valamint az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Megfogásukat a versenybíróknak jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék. A mérlegelésig a halat pontyzsákban kell tárolni, haltartóba Tilos berakni!
 12. Szomszéd versenyző szerelékével összeakadt hal csak akkor számít bele a mérlegelésbe, ha megfogása a szomszédok horgászatát nem zavarta. Amennyiben összeakad a főzsinór a szomszédjával ez még nem probléma, de ha a hal partra juttatása során a szomszéd zsinórja is ki kerül a vízből, nem érvényes a fogás, a halat vissza kell engedni. Fárasztás során a horgász nem hagyhatja el a kisorsolt horgászállását. A kölcsönönös segítség és a korrekt versenyzői magatartás itt (is) elengedhetetlen!
 13. A verseny lefújásának pillanatában a partvonal mögött, vagy a haltartóban lévő hal számít csak bele a mérlegelésbe.

A verseny részletes programja

 • 06:00-06:30-ig: Gyülekező és regisztráció a Pilismaróti rév melletti füves területen
 • 6:30-6:45: Megnyitó és sorsolás
 • 6:45-8:00: Helyek elfoglalása, felkészülés
 • 07:40-07:50: Limitellenőrzés
 • 07:50: Alapozó etetés megkezdése (1. dudaszó)
 • 08:00: A verseny kezdete (2. dudaszó)
 • 12:55: Utolsó öt perc (3. dudaszó)
 • 13:00: A verseny vége (4.dudaszó)
 • 13:00-13:40: Mérlegelés
 • 13:45: Ebéd, Eredményhirdetés

Nevezési díj: 5.000 Ft/fő.
Nevezni a nevezési lap pontos kitöltésével és annak a fohesz@fohesz.hu címre történő megküldésével lehet.
A nevezéskor feltétlenül szükséges megadni a versenyző pontos nevét, és elérhetőségeit (telefonszám és/vagy e-mail cím).       
A nevezési díjat a helyszínen kell megfizetni.
Nevezési határidő 2022.09.16. 12:00

Díjazás

A verseny támogatója révén 300.000 forint értékű vásárlási utalvány kerül kiosztásra. Az 1-5. helyezettek serleget kapnak, valamint a legnagyobb halat kifogó horgászt is díjazzuk.

Egyéb információk:

 • A verseny ideje alatt mindenkinek rendelkeznie kell érvényes állami és a vízterületre szóló (országos, sporthorgász, vagy helyi területi engedéllyel). Utóbbit a helyszínen, díj ellenében a regisztráció során is kiválthatja.
 • Az ebédet a versenyzők számára a FŐHESZ biztosítja, viszont a kísérők részére a jelentkezési lapon jelezni kell az egyéb étkezési igényt. Kísérőknek az ebéd 2000 Ft/Fő, melyet reggel a nevezési díj megfizetése során kell kifizetni.

Mindenkinek eredményes felkészülést és sikeres versenyzést kívánunk!

 
pil másolat.png (653 KB)
pilis másolat.png (1021 KB)
 
 

részt veszek a jótékonysági horgászatonrészvétel

 

 

2022.10.24-26 - Black Carp Lake (Pápa)

 

Jótékonysági Horgásznapot 2022.10.24-26-án hétfőtől-szerdáig 08:00-16:00 között tartunk a Black Carp Lake-n.

A Black Carp Lake 2020 tavaszától, azaz március 01-től fogadja a C&R sporthorgászokat - Pápa külterületén, a Téglagyári út végén lévő Vajda Lakótelep mögött.

Összesen 5 ha vízfelülettel és 4,5-6 m vízmélységgel, tagolt mederrel - több szigettel. Minden horgászállásnál törésekkel, púpokkal rendelkező nagyhalas tavunk igen izgalmassá teszi a horgászatot. A tó átalakításakor fő szempont volt a vad környezet lehetőség szerinti maximális megtartása, így a tó teljes egészében nádassal határolt maradt, csupán a stégek helye került bevágásra a nádfalba. A parton található fák és bokrok is eredeti állapotukban megmaradtak, így igazi természeti környezetben, hűs fák árnyékában horgászhatnak a sporttársak. A terület gyönyörű, zavartalan környezetben található, melyről a területet körbevevő kerítés is gondoskodik. A tó kristálytiszta vizű, amelyben dús nádasok és gazdag aljnövényzet található. A tó horogszűz ős nagyhal állománnyal rendelkezik, mely főként ponty, amúr és busa. 2019. őszén jelentős mennyiségű, szintén horogszűz 10-15-20 + kg-os pontyok, 7-15-20 kg-os amúrok, illetve 8-15 kg-os tok került telepítésre. A nagyhalak telepítése idén tavasszal folytatódik. A tóba érkezik pár igazi nagyágyú: 25 + ponty és amúr. A tavon, hosszú évek óta nincs hivatalos horgászat, szerencsére jó pár remetének sikerült elkerülnie a rabsicok áldásos tevékenységét, így igazi rejtély, hogy valójában mekkora is a legnagyobb hal tóban. 
 
Tavunkon 5 db faházas horgászállás került kialakítasra 2-2 steggel . Minden házunk szigetelt, kényelmes ágyakkal, hütővel és mikróval van ellátva. Házaink norvégpanelos fütéssel rendelkeznek, így a téli időszakban is maximális kényelmet nyújtanak.
 A város felőli oldalon 2 db 3 személyes faház található a tó közepén, 2 -es faház 3-4 stég, 3-as faház 5-6 stég. Szintén a város felöli oldalon 2 db 4 személyes faház található a tó két széllén , 1-es fahaz 1-2 stég , 4-es faház 7-8 stég ! Valamint a tó másik oldalán található a VIP házunk , mely egy 6 személyes faház, 2 szoba, fürdő, nagy nappali, étkezö !
 
A tó elejèn egy minden igényt kielégítő vizesblokk / 2 angol Wc, 2 zuhanykabin / áll a vendégeink rendelkezésére. 
 
A fentiek miatt a tavon egy időben maximum 18 horgász horgászhat egyszerre!
 
A tóról halat elvinni szigorúan TILOS!
 
A tavon való horgászat során maximálisan ügyelni kell a kifogott halakkal való bánásmódra, illetve épségére! Szeretnénk, hogy ha ezekre a halakra unokáink is horgászhatnának!
 
Október 24 -26 jótékonysági bojlis találkozó az OJH keretében covid árvák részére. 5 db 3-3 fös csapat. Nevezési díj csapatonként 40.000 ft. 48 óras 5 legnagyobb halas bojlis baráti csapatverseny. Nyeremény emléklap, valamint a 3 legnagyobb halat fogó csapatnak felajánlunk 1-1 24 órás horgászatot a tavon. A verseny végén egy ebédre mindenkit vendégül látunk. A teljes bevételt az OJH részére ajáljuk fel.
 
Reszletes verseny kiírás hamarosan a Black Carp Lake facebook oldalán. 
 
Ezen a napon 8-16 óra között tervezünk egy "baráti" horgászatot, amely nem verseny. Azonban a 3 legnagyobb halat fogó csapatnak felajánlunk 1-1 24 órás horgászatot a tavon. A vendégeket délben egy finom bográcsos ételt biztosítunk. A napra nyílt napot is szervezünk, közönségtalálkozó jelleggel!
 
 
pilis másolat-2 másolat.png (1.51 MB)
 
 
 

 

2022.10.30 - Fish-Farm Horgásztó (Zsennye)

IMG_0055.jpg (76 KB)

 

Jótékonysági Horgásznapot 2022.10.30-án vasárnap 08:00-16:00 között tartunk a Fish-Farm Horgásztavon.

35 hektáros tórendszerrel, a napi jegyes tavakban 300 mázsa hallal, nemrég épült faházakkal, murvás parkolóval, melegkonyhás büfével, bográcsozási lehetőséggel várja a Fish-Farm Horgásztó a régi & új vendégeit! A csodálatos környezet és a hozzá illő infrastruktúra tökéletes választás pihenni vágyó családok számára, baráti összejövetelekre, osztálykirándulásokra, céges csapatépítésekre, legénybúcsúkra, esküvőkre – és persze a horgászversenyek sem maradhatnak ki a sorból. 
Zsennyén 30 évig folyt a kavicsbányászat, mely következményeként az itt található tavak az 1990-es években egy 36 hektáros vízrendszerré alakultak át. Amikor Rum községbe érkezünk, s áthaladunk a falun Gyanógeregye irányába, már messziről látszik a kerítéssel körbevett 5,4 hektáros horgásztó és az 1 hektáros úszó tó, mely bejáratánál zárt, kavicsos parkolóban pihentethetjük gépjárművünket. A területtől 1 km re található a híres művész falu a kastélyával ZSENNYE. A teljes bekerített terület 55 ha. A harmadik tó 30 hektáron terül el – ami kifejezetten versenyeknek ad helyet. A tórendszert talajvíz és forrásvíz táplálja. Az átlag vízmélység 2,5-3 méter. A napijegyes tavak halállományát kéthetente telepítéssel frissítjük. Van itt ponty, amur, keszeg, kárász, süllő, csuka, harcsa, afrikai harcsa, compó, koi ponty… A hitelesítve fogtak már ki a tóból 25 kg-os pontyot, 74 kg-os harcsát, 16 kg-os csukát és 25 kg-os amurt is. Kuriózumként megemlítendő a fekete amur, mellyel alig találkozhatunk más tavakban, itt viszont 7-8 kg-osak is. A rablózás szerelmesei leginkább ősszel szokták a horgot a vízbe lógatni, télen pedig – amikor az időjárás engedi – a ragadozó hal szerelmesei a léken csukára és süllőre horgászhatnak. Ha valaki otthon hagyott valamit a horgász-felszerelései közül, akkor a központi épület horgászboltjában biztosan megtalálja a hiányzó eszközt – akár megvásárlásra, akár bérlési céllal. A parton gondozott út vezet körbe asztalokkal, padokkal – hogy a minél kényelmesebb legyen a horgászat. A terület szépen gondozott, a fatelepítés (és a fűnyírás) folyamatosan zajlik. A környéken gyakran látni kisebb vadakat: sűrűn bukkannak fel vadnyulak, borzok, nyestek – és az őzek is rendszeresen megjelennek élelem után kutatva. Madarakban sincsen hiány: fecskék, gólyák, kócsagok, szürke gémek, vadkacsák, hattyúk szállnak el a tó felett – vagy épp úszkálnak a tó vízén. – Ezért is lehet tökéletes helyszín ez a hobbifotósok és a fotószakkörök számára A Fish-Farm kapuja egész évben nyitva áll az érdeklődők előtt! Azért, hogy több napot is el tudjunk tölteni, pár évvel ezelőtt kilenc faház épült: mindegyik öt férőhelyes, tehát összesen 45 fő befogadására képes. Ha ez nem lenne elég, hat személyes bojlis - sátrakat is fel tudnak állítani. A faházak szigeteltek (így télen-nyáron alkalmasak a használatra), villannyal ellátottak. Ezen kívül lakókocsival is lehet érkezni és a sátorozás is megengedett! 2019-ben egy új vizesblokk is a vendégek szolgálatába állt. Gyerekek nagy örömére évi több időponttal horgásztáborokat is szervezünk. Évente 250 gyermek táborozik nálunk. Gyakorolják, hogyan lehet kifogni a halakat, s nyaralás közben lubickolnak is egy elkerített fürdőrészen. Létrehoztunk a fiatal vendégek számára egy játszóparkot, van csocsó, tollas, ping-pong, füves focipálya is. A Fish-Farm Horgásztó egész területén elérhető az ingyenes wifi-hálózat is. A tóhoz egy több mint 2-2500 fős FISH FARM SHE horgászegyesület is tartozik, mely a BALATONI HORGÁSZEGYESÜLETEK SZÖVETSÉGÉNEK a tagja. Helyben lehet szinte mindenféle horgászjegyet vásárolni, amit pár perc várakozás után az igénylő már a kezébe is veheti, majd hódolhat szenvedélyének. Folyamatosan-rendszeresen vizsgáztatunk új belépőket.2010-ben büféegységet is építettünk, mely rendkívül jól felszerelt: a hideg üdítőn, sörön, jégkrémen, snack-eken és édességeken kívül meleg ételt is felszolgálunk! Helyben, kemencében sül a csülök, s nincsen hiány oldalasban, hurkában, kolbászban, csirkefalatokban és házi rétesben sem! (Nemzeti Dohánybolt is működik a területen.) Kérésre, teljes ellátást tudunk biztosítani (svédasztalos reggelit, ebédet, vacsorát), ami baráti összejöveteleken, osztálykirándulások, családi party-k, legénybúcsúk, céges rendezvények, csapatépítő tréningek alkalmával igencsak jól jöhet! Ha valaki kedvet kap a bográcsozáshoz, akkor szabadon igénybe veheti a tűzrakó helyeket.

index4pok másolat másolat.png (906 KB)

 
 

 

2022.11.12 - Nagyéri (Csengedi) holtág

 

Jótékonysági Horgásznapot 2022.11.12-én szombaton 07:00-13:00 között tartunk.

A holtág a Hármas-Körös szabályozása során alakult ki, a bal parti ármentesített területen helyezkedik el, közigazgatásilag a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kunszentmárton városhoz és Öcsöd községhez tartozik. Hossza 2,2 km, átlagos szélessége 50 m, átlagos vízmélysége 1,0 - 2,5 m, területe 10 ha. Vízi növényzettel kevéssé benőtt. Élővilága változatos és gazdag. Haleltartó képessége kiváló. A tulajdonosa a Magyar Állam, jelenleg a Kunszentmártoni Körös Horgászegyesület halgazdálkodási hasznosításában van.

Az egyesület nagy hangsúlyt fektet a vízparti környezet megóvására és a megfelelő mértékű, folyamatos haltelepítésekre.

A holtágban található halfajok: ponty, amur, szürke harcsa, kárász, keszegfélék, süllő, szélhajtó küsz.

Az egyesület vízparti horgásztanyájának címe: 5440 Kunszentmárton, Csengedi kertsor 6-7. GPS koordináta: 46.865771, 20.298701.

 

A KUNSZENTMÁRTONI KÖRÖS HORGÁSZEGYESÜLET,

”MÁRTON KUPA” elnevezéssel jótékonysági horgászversenyt rendez

2022. november 12-én (szombaton).

 

A verseny helye: Kunszentmárton, Csengedi (Nagyéri) holtág szivattyúház felöli része

Gyülekezés: Kunszentmárton, Csengedi kertsor 6-7. (horgásztanya)

Nevezni lehet: Az Országos Jótékonysági Horgászat honlapján (https://ojh.hu), kiválasztva az eseményen való részvételt és online megfizetve a díjat. Ezen a felületen támogató jegy vásárlására is lehetőség van.

A versenypálya limitált nagysága miatt (max. 40 fő) a jelentkezést a nevezés sorrendjében tudjuk elfogadni.

A jótékonysági eseményünk teljes bevétele a koronavírus miatt árván maradt gyermekek támogatására kerül felhasználásra.

 

VERSENYPROGRAM

 • 700 – 730-ig érkezés, reggeli,
 • 730 sorsolás,
 • 730 – 850-ig a helyek elfoglalása, felkészülés,
 • 850 – 900-ig etetés (kezdetét egy dudaszó jelzi),
 • 900 – 1300-ig halfogó verseny (kezdetét és végét két dudaszó jelzi, 1255 – kor egy dudaszó figyelmeztet a verseny végére)                
 • 1300 -tól mérlegelés a helyszínen, majd eredmény-hirdetés és közös ebéd (babgulyás).

A versenyzés módja: 2 horgászbot, botonként 1 horoggal szerelt úszós vagy fenekező módszer.

Etetőanyag:   A nemzetközi szabályok szerint.

 

Díjazás:         

 • I. helyezett oklevél és 2023. évi területi engedély,
 • II. helyezett oklevél és 3 db 2023 évi napijegy,
 • III. helyezett oklevél és 2 db 2023 évi napijegy,
 • IV-VI helyezettek oklevél és 1-1 db 2023. évi napijegy,
 • További helyezettek: emléklap. 

 

A verseny ideje alatt előforduló balesetért, káresetekért az egyesület felelősséget nem vállal.

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Névtelen terv-2.png (1.30 MB)Névtelen terv-3.png (1.07 MB)

 

 
 

 

2022.11.27 - Röjtökmuzsaji Horgásztó és vendéglő

 

A Röjtökmuzsaji Horgásztó és vendéglő Győr -Moson- Sopron megye szívében Soprontól 20 km-re található melynek részben 500 fős falu ad otthont. 

Másfél hektárnyi tavunkban élvezhetik a halak a falu nyugalmát várva a horgászokra !
A horgásztónál több lehetőség is van a kikapcsolódásra ugyanis a tónál található egy kis vendéglő ahol finomabbnál finomabb ételekkel várnak minket nagy rendezvény termünk és szállás lehetőségeink is garantálják a kikapcsolódást és a pihenést !
 
Jótékonysági-verseny-1.jpg (342 KB)
 
Névtelen terv-2.png (617 KB)
Névtelen terv-3.png (583 KB)
Névtelen terv-4.png (563 KB)
 
részt veszek a jótékonysági horgászaton részvétel
hullám hullám
HELYSZÍNEK ÉS TUDNIVALÓK 2022
A terület kiválasztásával minden információt megtudhatsz a helyszínről a programról és a támogatott intézményről is.
OJH
Vegyél részt 2022-es Országos Jótékonysági Horgászaton és támogasd a rászoruló gyermekeket.
Terveink szerint 2022-től már Magyarország minden megyéjében megrendezésre kerül az esemény. Szeretnénk, ha minél többen tudnának segíteni azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány következtében elveszítették egyik vagy esetleg mindkét szülőjüket.

Válassz a helyszínek közül

01
9
12
17
20
08
03
15
18
19
19
16
01-marker
03-marker
12-marker
17-marker
20-marker
08-marker
11-marker
15-marker
18-marker
09-marker
19-marker
06-marker
16-marker
01 12 17 20 08 03 11 15 18 09 19 06 16

így támogathatod a tevénykenységünket

Minden jogi vagy természetes személy támogathatja az Országos Jótékonysági Horgászat tevékenységét, aki annak szellemiségével egyetért.

támogató partnereink

The fishing and hunting channel Fox rage Fox Halcatraz Hírös yacht Leveleki horgász paradicsom MOHOSZ FÖHESZ Balatoni Halgazdálkodási NZRT. Egy természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021 Országos Jótékonysági Vadászat