ORSZÁGOS JÓTÉKONYSÁGI HORGÁSZAT

Az első Országos Jótékonysági Horgászat napja 2021. szeptember 11.

19

Zala megye

Dunántúlon, Zala megyében, a Balaton nyugati szegletében fekszik. Élénk turizmussal, fontos gazdasággal, jelentős történelemmel és kultúrával rendelkezik. A Keszthelyi járás központja. A Balaton partjának második legnagyobb városa. A régió egyik legfontosabb kulturális, oktatási és gazdasági központja. Kedvező fekvése és közúti és vasúti megközelíthetősége miatt Keszthely és környéke közkedvelt üdülőhely

időpont

2021. szeptember 11.

szombat

helyszín

Keszthely - Központi Strand

Keszthely

Útvonaltervezés ide

Program

Keszthely gyönyörű városa sokat köszönhet a Festetics-családnak. Magyarország egyik legnagyobb arisztokrata családja voltak. A horvát származárú Festetics Kristóf Keszthelyt választotta központnak a birtokai közül. Ekkor kezdődött meg a Festetics-kastély megépülése. Mai formáját később nyerte el. 1797-ben Festetics György pedig itt alapította meg a Georgikont. Európa első felsőfokú tanintézetét, melynek célja a hazai gazdálkodás fejlesztése volt.

A város főterén áll a város legrégebbi ma is álló épülete. A Magyarok Nagyasszonya-templom mely 1390 körül épülhetett. Itt megtalálható a mai Magyarország megnagyobb gótikus festkója, melyeket 1974-ben fedeztek fel. A templom szentélyében helyezték el a Festetics-család síremlékeit.

Bár már a római idők óta lakott hely. Az első történelmi bizonyíték Keszthely városáról egy 1247-es okmányból származik. 1421-óta a város mezőváros.

1990-ben a rendszerváltás után jött létre a Keszthelyi Önkormányzat. A kulturális életben egyre komolyabb szerephez jutnak a civil szervezetek. A város gazdasága szinte egyoldalúvá vált. A lakosság többsége valamilyen formában az idegenforgalomhoz kapcsolódó területen tevékenykedik. A tömegturizmus visszaszorult, a vállalati üdülők többsége szállodává alakult. Egyéni kezdeményezésnek, a magántőke befektetéseinek köszönhetően számos kisvállalkozás létesült. A kereskedelem fellendült, és a belvárosi épületek többsége is megújult.
A vársárosvezetés célja a lakossági igények minél magasabb szintű kiszolgálása mellett az idegenforgalom és a turizmus fejlődésének segítése. Nemes burkolóanyagokból megépült a sétálóutca, új épületet kapott a Fejér György Városi Könyvtár. 2002-ben megnyílt a Balaton Színház és Kongresszusi Központ. Eredeti formáját nyerte vissza a szigetfürdő, vitorláskikötő épült a "Libáson".

Keszthely az idén első alkalommal megrendezésre kerülő „Országos Jótékonysági Horgászverseny”-nek ad helyet, 2021.szeptember 11-én.

részt veszek a jótékonysági horgászaton részvétel
hullám hullám
HELYSZÍNEK ÉS TUDNIVALÓK 2021
Szeptember 11 és Szeptember 19.-én a térképen megjelölt helyszíneken vehetsz részt az első 2021-es Országos Jótékonysági Horgászat rendezvényén. A terület kiválasztásával minden információt megtudhatsz a helyszínről a programról és a támogatott intézményről is.
OJH
Vegyél részt 2021. szeptember 11.-én az Országos Jótékonysági Horgászaton és támogasd a rászoruló gyermekeket.
Terveink szerint 2022-től már Magyarország minden megyéjében megrendezésre kerül az esemény. Szeretnénk, ha minél többen tudnának segíteni azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány következtében elveszítették egyik vagy esetleg mindkét szülőjüket.

Válassz a helyszínek közül

01
04
12
17
20
01-marker
04-marker
12-marker
20-marker
01 04 12 20

így támogathatod a tevénykenységünket

Minden jogi vagy természetes személy támogathatja az Országos Jótékonysági Horgászat tevékenységét, aki annak szellemiségével egyetért.

támogató partnereink

The fishing and hunting channel Fox rage Fox Halcatraz Hírös yacht Leveleki horgász paradicsom MOHOSZ FÖHESZ Balatoni Halgazdálkodási NZRT. Egy természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021 Országos Jótékonysági Vadászat