ORSZÁGOS JÓTÉKONYSÁGI HORGÁSZAT

Az első Országos Jótékonysági Horgászat napja 2021. szeptember 11.

15

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Levelek község Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Nyíregyházától keletre található, lakosainak száma közel 3000 fő. A település jól működő tömegközlekedéssel rendelkezik. Könnyen megközelíthető vasúton és országúton egyaránt. A település egyaránt büszkélkedhet kulturális és építészeti örökségekkel. A településen található eklektikus kastély 1770-es években épült. Ehhez 8,6 ha őspark tartozik melyben a mai napig fellelhető a korabeli platán, gesztenye és tölgyfa.

időpont

2021. szeptember 11.

szombat

helyszín

Leveleki tó

4555 Levelek, Tó u.

Útvonaltervezés ide

Program

A 204 hektáros, nagy horgászmúltra visszatekintő víztározó mellé épült Vízisport- és Szabadidőcentrum, mely számos szolgáltatással várja vendégeit: röplabdapálya, szabad tűzrakó helyek, sétányok, vízibiciklik, játszótér, vendéglátóhelyek, apartmanház. Településünkön több hatékonyan működő civil szervezet tevékenykedik, pl.: Leveleki Ifjúságért Egyesület, Őszi Levél Nyugdíjas Egyesület, Obsitos-Őr Polgárőr Egyesület. Nagyon aktív a civil szféra, akiknek önkéntesen végzett munkája tovább erősíti a település fejlődését.

A Leveleki tó, mint a Nyírség sok víztározója, ez a megyeszékhelytől nem messze, 1976-ban létrehozott tó. Elsősorban belvízvédelmi feladatok ellátására született. Ehhez kapcsolódik még szorosan az öntözésben játszott szerepe. Vizét a Lónyai-csatornából kapja. A csatorna a tározó medrében is tovább folyik.
Mintegy két méter körüli, talán kicsit kevesebb az átlagos mélysége, néhány 3-4 méter mély gödröt is találhatunk. Alja nem iszapos, egyenletesen tiszta.
A felszín változatosabb: a vízfelületet két sziget töri meg. A meder a part felöl a legtöbb helyen fokozatosan mélyül, a strandon kényelmesen lehet begyalogolni a vízbe. A tó - szerencsére - egyszer sem száradt ki, nem volt halpusztulás.
A part, illetve elsősorban a nádas és sás védelme érdekében telített vízállás mellett csak stégről lehet horgászni.

részt veszek a jótékonysági horgászaton részvétel
hullám hullám
HELYSZÍNEK ÉS TUDNIVALÓK 2021
Szeptember 11 és Szeptember 19.-én a térképen megjelölt helyszíneken vehetsz részt az első 2021-es Országos Jótékonysági Horgászat rendezvényén. A terület kiválasztásával minden információt megtudhatsz a helyszínről a programról és a támogatott intézményről is.
OJH
Vegyél részt 2021. szeptember 11.-én az Országos Jótékonysági Horgászaton és támogasd a rászoruló gyermekeket.
Terveink szerint 2022-től már Magyarország minden megyéjében megrendezésre kerül az esemény. Szeretnénk, ha minél többen tudnának segíteni azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány következtében elveszítették egyik vagy esetleg mindkét szülőjüket.

Válassz a helyszínek közül

01
04
12
17
20
01-marker
04-marker
12-marker
20-marker
04 12 20

így támogathatod a tevénykenységünket

Minden jogi vagy természetes személy támogathatja az Országos Jótékonysági Horgászat tevékenységét, aki annak szellemiségével egyetért.

támogató partnereink

The fishing and hunting channel Fox rage Fox Halcatraz Hírös yacht Leveleki horgász paradicsom MOHOSZ FÖHESZ Balatoni Halgazdálkodási NZRT. Egy természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021 Országos Jótékonysági Vadászat