ORSZÁGOS JÓTÉKONYSÁGI HORGÁSZAT

Országos Jótékonysági Horgászat napja

15

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Levelek község Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Nyíregyházától keletre található, lakosainak száma közel 3000 fő. A település jól működő tömegközlekedéssel rendelkezik. Könnyen megközelíthető vasúton és országúton egyaránt. A település egyaránt büszkélkedhet kulturális és építészeti örökségekkel. A településen található eklektikus kastély 1770-es években épült. Ehhez 8,6 ha őspark tartozik melyben a mai napig fellelhető a korabeli platán, gesztenye és tölgyfa. 

A Leveleki tó, mint a Nyírség sok víztározója, ez a megyeszékhelytől nem messze, 1976-ban létrehozott tó. Elsősorban belvízvédelmi feladatok ellátására született. Ehhez kapcsolódik még szorosan az öntözésben játszott szerepe. Vizét a Lónyai-csatornából kapja. A csatorna a tározó medrében is tovább folyik.
Mintegy két méter körüli, talán kicsit kevesebb az átlagos mélysége, néhány 3-4 méter mély gödröt is találhatunk. Alja nem iszapos, egyenletesen tiszta.
A felszín változatosabb: a vízfelületet két sziget töri meg. A meder a part felöl a legtöbb helyen fokozatosan mélyül, a strandon kényelmesen lehet begyalogolni a vízbe. A tó - szerencsére - egyszer sem száradt ki, nem volt halpusztulás.
A part, illetve elsősorban a nádas és sás védelme érdekében telített vízállás mellett csak stégről lehet horgászni.

időpont

2022. október 15.

szombat

helyszín

Leveleki tó

4555 Levelek, Tó u.

Útvonaltervezés ide

Program

Ezen a napon nevezhet horgászversenyre! Nevezni csak kizárólag a 10.000 ft ellenében lehet a OJH napjára, verseny nélkül! Vagy egyszerűen horgászat nélkül Támogatóként BÁRMILYEN összeggel támogathatja az eseményt! Amennyiben a versenyre is szeretne nevezni, az a plusz összeg a helyszínen fizetendő.
Ezen a napon a tavon párhuzamosan zajlik egy 24 órás horgászverseny, amire természetesen külön nevezési díjjal, be lehet nevezni! Az OJH program, horgászat 16 óráig tart. A nap folyamán az OJH horgászoknak 1 szeri étkezést biztosítunk!
Találkozunk a Sirály presszóban 8 órakor!
 
 
image0.jpeg (1013 KB)

részt veszek a jótékonysági horgászaton részvétel
hullám hullám
HELYSZÍNEK ÉS TUDNIVALÓK 2022
A terület kiválasztásával minden információt megtudhatsz a helyszínről a programról és a támogatott intézményről is.
OJH
Vegyél részt 2022-es Országos Jótékonysági Horgászaton és támogasd a rászoruló gyermekeket.
Terveink szerint 2022-től már Magyarország minden megyéjében megrendezésre kerül az esemény. Szeretnénk, ha minél többen tudnának segíteni azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány következtében elveszítették egyik vagy esetleg mindkét szülőjüket.

Válassz a helyszínek közül

01
9
12
17
20
08
03
15
18
19
19
16
01-marker
03-marker
12-marker
17-marker
20-marker
08-marker
11-marker
15-marker
18-marker
09-marker
19-marker
06-marker
16-marker
12 17 20 08 03 11 15 18 09 19 06 16

így támogathatod a tevénykenységünket

Minden jogi vagy természetes személy támogathatja az Országos Jótékonysági Horgászat tevékenységét, aki annak szellemiségével egyetért.

támogató partnereink

The fishing and hunting channel Fox rage Fox Halcatraz Hírös yacht Leveleki horgász paradicsom MOHOSZ FÖHESZ Balatoni Halgazdálkodási NZRT. Egy természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021 Országos Jótékonysági Vadászat