ORSZÁGOS JÓTÉKONYSÁGI HORGÁSZAT

Országos Jótékonysági Horgászat napja

5

Csongrád-Csanád megye

A Kastély Horgásztó Csongrád-Csanád Megyében Nagymágocson, a Károlyi kastély parkjában található. A nagymágocsi Károlyi kastélyt 1896 és 1897 között Károlyi Imre építtette, eklektikus neobarokk stílusban. A kastélyt és hozzátartozó épületek egy részét Ybl Miklós tervezte. Az összes épületek eredeti állapotban maradtak meg, jóllehet a kastélyhoz az idők folyamán hozzáépítettek, és egyes részeit lebontották. A kastélyt gondozott park öleli körül, ami a parképítő művészet remekei közé tartozik; 18. századból származó barokk szobrok díszítik. Az angol kert kiemelkedő értékei a ritka őstölgyek és fenyőfélék. Az egykori angolparkot mára jelentősen átalakították, új sétányokat építettek ki benne, és új fákat telepítettek bele. Napjainkban az arborétumszerű park területe 40 hektár, mely növényei közül a lucfenyők, a mamutfenyők, a tiszafák és a tuják képezik még az örökségvédelem alatt álló park növényvilágát. Ma is állnak a kastély egykori melléképületei és a park építményei is. A turisztikai vonzerőt növeli a kastélyhoz tartozó, 10 hektáros tó is.

időpont

2022. október 08.

szombat

helyszín

Kastély Horgásztó

6622 Nagymágocs

Útvonaltervezés ide

Program

2022.10.08. szombat -legyél Te is a segítségnyújtó csapat tagja -

Nevezni a horgásznapra, csak kizárólag az OHJ honlapján lehet 10.000 ft ellenében, vagy egyszerűen horgászat nélkül Támogatóként BÁRMILYEN összeggel támogathatod az eseményt!

 

Az OHJ horgásznapon max. 45 főt tudunk fogadni.

A verseny részletes programja

06:30-07:00-ig: Gyülekező és regisztráció a Csónakháznál
7:00-7:30 Megnyitó és sorsolás
7:30-8:00: Helyek elfoglalása, felkészülés
08:00: A verseny kezdete (1. dudaszó)
15:00: A verseny vége (2.dudaszó)
15:00-15:30: Mérlegelés
15:45: Ebéd, Eredményhirdetés

 

Főbb szabályok

A verseny végeredményébe minden horoggal fogott hal beleszámít. Alapvetően az össztömeg dönt, de a versenyen fogott legnagyobb hal (súly) is díjazásra kerül.

A versenyzők  horgászhelyének meghatározása  sorsolással történik. Fejenként 2 bottal, botonként egy horoggal lehet horgászni, szabadon választott technikával (de pergetni tilos).

A versenyen csak olyan etetőanyag használható, ami nem veszélyezteti a tó vízminőségét.
Etetni csak , etetőkosárral, (kézi)csúzlival, horogra akasztott PVA hálóval, valamint dobócsővel szabad, a verseny teljes időszakában.
A verseny kezdetét jelző dudaszó előtt etetni, bármilyen csalit vagy etetőanyagot a vízbe juttatni tilos!
A versenyen kötelező használni:pontbölcsőt, horogszabadítót nagy méretű, apró szemű merítőhálót,  sebfertőtlenítőt, nagyméretű, merevített haltartó szákot, amely legalább 2,5 m hosszú, pontyzsákot.
A horgászat során TILOS HASZNÁLNI: fém haltartót, illetve minden olyan eszközt, ami nem méltó a halakkal való kíméletes bánásmódhoz.
A verseny vége után megfogott hal csak akkor számít bele a végeredménybe, ha a verseny vége előtt akasztották meg, és a lefújást követő 15 percen belül partra emelik. A verseny kezdetét és végét dudaszóval jelezzük.
A versenyzők a sorsoláskor kihúzott horgászhelyen horgászhatnak, a tó Csónakház felöli hosszanti partja mentén kitűzött horgászhelyeken.
Figyelni kell arra, hogy a versenyzők csak saját kijelölt horgászhelyükön horgásszanak, ne zavarják se etetéssel, se rádobálással a bal- és jobb oldali szomszédos horgász területét.

részt veszek a jótékonysági horgászaton részvétel
hullám hullám
HELYSZÍNEK ÉS TUDNIVALÓK 2022
A terület kiválasztásával minden információt megtudhatsz a helyszínről a programról és a támogatott intézményről is.
OJH
Vegyél részt 2022-es Országos Jótékonysági Horgászaton és támogasd a rászoruló gyermekeket.
Terveink szerint 2022-től már Magyarország minden megyéjében megrendezésre kerül az esemény. Szeretnénk, ha minél többen tudnának segíteni azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány következtében elveszítették egyik vagy esetleg mindkét szülőjüket.

Válassz a helyszínek közül

01
9
12
17
20
08
03
15
18
19
19
16
01-marker
03-marker
12-marker
17-marker
20-marker
08-marker
11-marker
15-marker
18-marker
18-marker
19-marker
06-marker
16-marker
01 12 17 20 08 03 11 15 18 19 06 16

így támogathatod a tevénykenységünket

Minden jogi vagy természetes személy támogathatja az Országos Jótékonysági Horgászat tevékenységét, aki annak szellemiségével egyetért.

támogató partnereink

The fishing and hunting channel Fox rage Fox Halcatraz Hírös yacht Leveleki horgász paradicsom MOHOSZ FÖHESZ Balatoni Halgazdálkodási NZRT. Egy természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021 Országos Jótékonysági Vadászat